Shell
Wanneer een gebruiker zich aanmeldt via telnet of aan het console of een xterm venster opent in X, wordt het shell programma van de gebruiker gestart om ingetikte opdrachten te interpreteren. Als de gebruiker geen geldig shell programma heeft of een shell programma dat niets doet (zoals /bin/false), dan zal die gebruiker zich niet kunnen aanmelden. Dit kan handig zijn voor een gebruiker die alleen electronische post mag lezen en versturen.

In dit veld zijn alle shells opgesomd, die op uw systeem voorhanden zijn. U kunt er één selecteren of Overige.. kiezen en het volledige pad van de shell in het eronder staande veld intikken.

Alle Unix systemen hebben de Bourne shell (/bin/sh) en de C Shell (/bin/csh). Andere algemene en meer gebruiksvriendelijke shells zijn tcsh, zsh and bash.